Vattenflaska med tryck

water-bottle-with-pressureInom idrott är det vanligt att man behöver tillföra mycket vätska under träning och matcher. Då brukar de flesta klubbar dela ut egna vattenflaskor till sina medlemmar. Dels är det en bra service och den kan ingå i utrustningen som klubben står för; kläder, skor, handduk etc, men det är också en given väg för att sprida reklam om att föreningen eller klubben finns och för att skapa ett positivt rykte.

Om till exempel knattelag som spelar fotboll, syns med likadana vattenflaskor under en cup, ser man dels vilket lag de tillhör, vilket också kan ses på deras träningskläder, men det gör också att lagets namn har lättare att fasta i minnet hos den som lägger märke till loggan.

Har föreningen kraftiga färger som verkligen syns, är det mycket smart att använda dessa färger för tryck på vattenflaskorna. Om det är möjligt, kanske man kan få hela flaskan i exempelvis knallgul grundfärg men sedan ha texten eller bilder i svart. Det blir oerhört effektfullt om ett lag tar ett foto där alla spelarna är klädda i matchställ och dessutom håller i varsin färgglad vattenflaska. Då går det inte att glömma just det laget.

Varje förening behöver komma på nya sätt att synas för sin marknadsförings skull. Då kan vattenflaskan vara ett bra och relativt billigt sätt att sprida informationen, inte bara till sina egna medlemmar utan också gärna dela ut flaskor som gratisgåvor till andra som eventuellt är intresserade av att börja spela. När man genomför sommarskolor inom olika idrotter är det ett ypperligt tillfälle att dela ut en vattenflaska, kanske en boll och en t-shirt till barnet och en folder med info till föräldrarna. Allt kan läggas i en påse med klubbens logga på och skickas med hem när sommarskolan avslutas, en sk. goodiebag! Barnet får ett trevligt minne och föräldern kan i lugn och ro läsa igenom informationen hemma.