Gott om plats på reklamflaskor!

plenty-of-space-on-advertising-bottlesFöretag och föreningar som vill synas och sprida information om att de eller deras produkter finns, gör det på ett smidigt sätt genom att använda sig av reklamprodukter.

En vanlig reklamprodukt är den klassiska plastflaskan. De används ofta i idrottssammanhang med logo och kontaktinformation till olika idrottsklubbar, men kan givetvis användas i andra sammanhang.

Det som är positivt med en flaska är ytan. Räknar man ut hur mycket yta en flaska har runtom blir det faktiskt ganska mycket. Detta skapar möjligheter att trycka både större och mindre bilder, logo och kontaktinformation som webbsida och telefonnummer. Här gäller det bara att fantisera fritt och försöka sticka ut bland mängden.

En idé är att trycka personliga flaskor till idrottslaget där man till och med kan ha ett foto av varje person tryckt på en individuell flaska. Är det för mycket att styra med, kan man ha en och samma bild med hela laget, på alla flaskor. Använder man sig av flerfärgstryck bli det verkligen något som fångar blicken hos den som ser flaskan.

Oavsett hur man prioriterar färger eller bilder, kan en flaska aldrig ge för liten yta för att trycka all den information man vill ha. Tryck företagets namn i större bokstäver centralt på flaskan med logon under, kanske i olika färger, beroende på vad som passar bäst tillsammans med företagets image. Därefter kan man trycka telefonnummer, mailadress och helsida på baksidan. Vill man ha annan kontaktinformation väljer man det som fungerar bäst.

Ska man vara riktigt i tiden kan man använda sig av QR-koder. Det är enkelt att trycka en QR-kod på flaskan som personer sedan skannar med sin mobil och de kommer till företaget hemsida. Kanske är det möjligen mest den yngre generationen som hittills börjat använda sig av QR-koder men då är det perfekt om det är just den målgruppen företaget har.