Allmänt om vattenflaskor

general-water-bottlesEn vattenflaska är oftast en produkt som är tillverkad i plast med syftet att ha vatten eller annan dryck i. När det kommer till drycker är det absolut vanligast att man använder sig av PET-flaskor. Det är även vanligt att man använder sig av plastflaskor för till exempel kylvätska och olja. En av anledningarna är att plastflaskor väger mindre än glasflaskor och de går inte lika lätt sönder. Du kan tappa de flesta plastflaskor i golvet många gånger utan att de går sönder. Den första plastflaskan som man använde för dryck tillverkades år 1970 och detta var tre år före det att den första PET-flaskan togs fram.

Om man vill veta vilket material som plastflaskan är tillverkad av kan man oftast läsa om detta på undersidan av flaskan och se vilken märkning den har. Du kan läsa mer om plastflaskor genom att gå in på https://sv.wikipedia.org/wiki/Plastflaska på nätet. Där finns all nödvändig information som du behöver veta.

Plastflaskor och vattenflaskor är mycket lämpliga till många olika tillfällen. Till exempel är det vanligt att man har en vattenflaska när man tränar och när vattenflaskan inte innehåller vätska väger den knappt någonting alls. Dessutom finns vattenflaskor i många olika stilar och utföranden. Man kan beställa en vattenflaska som är anpassad efter ens egna stil.

Många företag väljer att dela ut vattenflaskor till de anställda. Detta är ett smidigt sätt att visa att man bryr sig om sin personal samtidigt som man ser till att de får i sig allt vatten som de behöver under dagen. Om man är återfuktad och inte har druckit för lite vatten orkar man att jobba mer och effektiviserar arbetet. Se till att de anställda får ett namn på sina vattenflaskor. På så sätt behöver det heller inte bli någon onödig förväxling mellan vattenflaskorna, som i så fall skulle kunna sprida bakterier.